7 mai 2024

Cesal, sponsor la Spectacolul cu cai de la Oșorhei, un concurs internațional de atelaje cu participare record. Bihorul ar putea găzdui și campionatul mondial!

/
Comments0

Sub ochii profesioniștilor acestui sport din trei țări, dar și a bihorenilor curioși să vadă îndemânarea cailor și a conducătorilor acestora, la Oșorhei se desfășoară Concursul Internațional de Atelaje, care la această ediție, a șasea, a înregistrat o participare record, de 165 cai.

Pe pășunea Berkes de la marginea comunei, spectatorii au putut vedea, începând de joi, atelaje cu doi sau patru cai și, în premieră, chiar și cu ponei.

„Este cea mai mare ediție de până acum, a șasea națională și a treia internațională. Sunt 54 de atelaje și 165 de cai, avem probe de calificare la patru cai pentru campionatul mondial care va fi în septembrie în Ungaria și calificări la doi cai, campionatul care va fi în Germania anul viitor. În premieră, avem ponei cu concurenți copii, pentru că ne dorim să dezvoltăm de la un an la altul competiția”, a declarat primarul din Oșorhei, Ioan Gligor, pentru BIHOREANUL.

Concurenți în ajutor

Participanții la concurs sunt din România, Serbia și Ungaria, inclusiv sportivi cu un palmares impresionant, astfel că spectacolul este desăvârșit pentru public. După probele de dresaj, care au avut loc joi și vineri, sâmbătă s-a desfășura proba maraton, cea mai dificilă, în care echipele au avut de parcurs mai multe curse cu obstacole, pe un traseu șerpuit. Unul din obstacole a presupus și intrarea într-o baltă cu apă.

Planurile federației

Organizatorii concursului, Primăria Oșorhei și Federația Ecvestră Română, le-au dat și o veste bună bihorenilor: peste doi ani, ar putea fi gazda campionatului mondial de atelaje!

„Este una dintre cele mai importante competiții de atelaje pe care noi le-am susținut până acum, cu un număr mare de participanți, cai și sportivi, ceea ce este o mare realizare. An de an, este în creștere, și ne dorim ca în 2026 să organizăm aici Campionatul Mondial de Atelaje, care va fi un eveniment foarte mare”, a declarat pentru BIHOREANUL președinta federației, Marilena Mladin.

Sursa text: Bihoreanul

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/spectacol-cu-cai-si-atelaje-la-osorhei-la-un-concurs-international-cu-participare-record-bihorul-ar-putea-gazdui-si-campionatul-mondial-foto-186031.html